Selecteer een pagina

Met ietwat vermoeide ogen verzamelden donderdagochtend 7 september 2017 alle tweedejaars studenten mediavormgeving van ROC van Twente zich in het Atak-café voor de aftrap van hun nieuwe buROCee project. BuROCee is een werkplaats waar mbo-leerlingen aan de hand van projecten het arbeidsleven nabootsen. De komende acht weken staat hun project in het teken van muziek. De opleiding mediavormgeving heeft voor de aftrap tien artiesten uitgenodigd om de studenten te begeleiden bij hun eerste opdrachten.

Bij binnenkomst konden de studenten nog even achteroverleunen bij een optreden van docent Peter Venema en Willem Habers maar moesten er daarna toch echt aan geloven om zelf aan de bak te gaan. Freestyle rapper Tijmen gaf de leerlingen de opdracht om met voorwerpen of woorden naar voren te komen waar hij een rap over kon maken. Willem Habers: ‘‘Wij willen de leerlingen op een creatieve manier kennis laten maken met muziek en leren hoe zij dit in de praktijk kunnen brengen op hun manier’’.

Elke klas werd in twee groepen verdeeld die daarna aan een artiest werden gekoppeld. Na een korte uitleg over het komende Burocee project, trokken de groepjes zich terug in de studio’s binnen Atak. ,,We hebben eerst geluisterd naar de muziek van de artiesten waaraan we waren gekoppeld. Aan de hand van de teksten moesten we steekwoorden opschrijven die bij ons opkwamen’’, vertelt mediavormgeving student Coen Siemerink. De eerste oefening was vooral bedoeld om in het project te komen. De komende week staat voor de leerlingen in het teken van een lp-hoes ontwerpen, hierbij mogen de studenten hun creativiteit de vrije loop geven. Coen Siemerink: ‘’Ik weet nog niet helemaal wat voor lp-hoes ik ga ontwerpen maar ik heb al wel schetsen gemaakt met ideeën wat mij interessant lijkt’’.

De rest van de projectweken zullen zich niet afspelen in Atak maar in het buROCee gebouw. Hier gaan de studenten zich onder andere bezighouden met animaties, grafische- en audiovisuele opdrachten. Alle opdrachten zullen vooralsnog in het teken staan van muziek.